Dramalj – plaže koje morate posjetiti

Dramalj – plaže koje morate posjetiti

Dramalj ima nekoliko uređenih plaža s raznim sadržajima, od kojih su neke dobitnici nagrada za najuređenije plaže. Između ostalog, u blizini Dramlja možete pronaći pješčane i šljunčane plaže, nudističku plažu i plažu za pse.

Iako malo, mjesto se zadnjih godina intenzivno razvijalo te obiluje sve većim turističkim sadržajima. Osim po prekrasnim plažama i blagoj klimi, Dramalj je također poznat i po vrhunskim restoranima sa odličnom gastronomskom ponudommnogobrojnim manifestacijama i zabavnim događanjima tijekom ljeta.

Dramalj se ističe i po brojnim sportskim terenima te prekrasnim šetalištem uz plažu sa parkovima idealnim za odmor, uz prekrasan pogled sa klupica smještenih u svakom parku.

Za vas smo sastavili popis 10 plaža u Dramlju i okolici koje svakako preporučamo posjetiti.

1. Plaža Omorika Dramalj

Jedna od šljunčanih plaža u Dramlju koja će vas zasigurno oduševiti je plaža Omorika, dobitnica nagrade za najuređeniju plažu.

Osim prirodno lijepog izgleda plaže, sitnog šljunka i borova koji omogućuju boravak na plaži u dubokom hladu, na jednom dijelu plaže smješten je sportski centar u kojem možete uživati u raznim sportskim sadržajima, kao što su skijanje na vodi, parasailing, vožnja skutera i slično, te park za djecu s trampolinom i igrama na raznim  automatima.

Na plaži se nalaze restoran i beach bar gdje možete po danu popiti svoje omiljeno piće, a navečer uživati u raznim nastupima i glazbenim događanjima te plesati na samoj obali. Naravno, tu je i nezaobilazni sladoled koji ima mjesta na svakoj plaži.

Plaža Omorika - Dramalj

2. Plaža Lanterna

Plaža Lanterna je šljunčana plaža koja nudi sve sadržaje kao i plaža Omorika. Smještena je većim dijelom uz samu obalu, a završava na samom moru sa poznatom Dramaljskom lučicom Pazdehova.

U lučici se već tradicionalno održavaju Dramaljske ribarske noći na kojima možete uživati u svježe pečenim plodovima mora i živu muziku, obilju dobre volje, veselih lica i plesa do jutra.

Osim šljunčane plaže, beach bara, restorana Lanterna te sportskih sadržaja, na plaži je posebnost vrlo veliki i dugački mol gdje oni najbolji, ali i oni manji mogu skakati u more, u plići ili dublji dio, ovisno o poziciji stajanja. Upravo na ovom molu mnogi su se ohrabrili i naučili razne skokove u more. Mol je postao već prava tradicija mještana Dramlja.

Plaža Lanterna - Dramalj

3. Plaža Riviera

Plaža Riviera je betonirana plaža sa manjim šljunčanim dijelovima, smještena podno hotela Riviera u sklopu kojega je terasa, restoran i bar gdje se možete osvježiti i uživati u odličnoj gastronomskoj ponudi.

Također, određene večeri rezervirane su za živu muziku i ples.

Sa terase je predivan pogled, posebno što je smještena odmah nad plažom te je utoliko ljepše i danju i noću uživati u hrani, piću ili zabavi. Uz samu plažu smještena je i mala sladoledarnica.

Plaža Riviera

4. Plaža Vali

Plaža Vali je betonirano – stjenovita plaža smještena podno hotela Vali. Na plaži imate mogućnost iznajmljivanja ležaljki te za djecu dva mola gdje se može skakati u more što svakako oduševljava obitelji s djecom.

Plaža Vali

5. Plaža Kačjak

Kačjak je turističko središte, poluotok vrlo često posjećen zbog interesantnih sadržaja. Obiluje sportskim terenima te vrlo zanimljivim i raznolikim plažama.

Do lučice na ulazu u Kačjak je betonirana plaža s beach barom te restoran i pizzeria. Potom se put nastavlja prema poluotoku te šetnicom možete obići čitavo područje koje završava šljunčanom plažom podno brda.

Šetnica vodi po poluotoku, a usput su stjenovite plaže, vrlo ugodne budući svaka ima osim isturenih dijelova stijena i betonirani dio.

Također, na najvišem dijelu smještena je skakaonica za one najhrabrije.

Kupanje na stijenama je vrlo lijepo jer se nalazite na samom moru, a opet na obali, vrlo zanimljivo za avanturiste, ali i one koji žele mir i osamu.

Šetnicom dalje od skakaonice nalazi se poznata nudistička plaža Kačjak. Potom slijedi šljunčana plaža, vrlo lijepa, spoj prekrasnog pogleda, ugodnog šljunka, a sve to ispod brda, daleko od ceste i vreve.

Plaža Kačjak

Plaža Kačjak

6. Plaža Crni molo Crikvenica

Crni molo plaža je dobitnica nagrade Plava zastava, jedna od najljepših i najposjećenijih plaža na Kvarneru.

Dugačka pješčana plaža koja po svim svojim sadržajima i samim izgledom podsjeća na mnoge razvikane svjetske plaže.

Omiljeno mjestu danju za kupanje, a noću za zabavu budući je na samoj plaži smješteno više beach barova od kojih je Sabbia jedan od najatraktivnijih, kako noću tako i danju.

Plaža Crni molo obiluje sportskim sadržajima, što po moru, što na samoj plaži, skijanje na vodi, parasailing i slično, više tobogana sa spustom u bazen s morskom vodom, zatim ljuljačke, penjalice i razni parkovi te mnoštvo automata za igru, kako za odrasle tako i za djecu.

Naravno, restoran na plaži, konoba i slastičarna su nezaobilazni dio plaže.

Plaža Crni Molo - Crikvenica

7. Plaža Balustrada Crikvenica

Plaža Balustrada je plaža u centru Crikvenice, dobitnica nagrade Plava zastava, duga šljunčana plaža sa mnoštvom borova koji omogućuju hladovinu tijekom ljetnih vrućina.

Vrlo lijepa plaža, proteže se od plivališta u centru Crikvenice do plaže Crni molo. Uz plažu je šetalište vrlo interesantno danju, ali i noću zbog svog prirodnog okruženja palmama i zidanom primorskom ogradom.

Na plaži je dječji park, bistro i beach bar koji se noću pretvara u klub sa živom muzikom i odličnom atmosferom.

Plaža Balastruda

8. Plaža International Crikvenica

Plaža International smještena je pored hotela International u samom centru Crikvenice i proteže se uz glavni mol do svjetionika.

Vrlo lijepa plaža sa beach barom, autićima i parkom za djecu, šljunčana. Uz plažu u Centru je prekrasan park u kojemu se također može leći na ručnike ili odmarati u hladovini borova na klupicama.

Plaža International

9. Plaža Podvorska Crikvenica

Plaža Podvorska smještena je blizu plaže hotela Kaštel u Crikvenici, lijepa šljunčana plaža bogata sadržajem za djecu, parkom, trampolinom i ljuljačkama.

Na plaži je beach bar i naravno nezaobilazan sladoled. Odmah do plaže Podvorska stiže se do Monty’s Dog plaže za pse.

Plaža Podvorska

10. Monty’s Dog plaža za pse

Kako je danas sve više turista sa kućnim ljubimcima, Crikvenica se pobrinula da i za njih nađe mjesta na plaži.

Monty’s Dog Beach and Bar plaža za pse je pravi raj za vašeg ljubimca.

Osim što imaju svoje mjesto za kupanje, imaju i posebne fotelje za izležavanje te kućicom Monty’s Beach Bar gdje se svi mogu okrijepiti za vrijeme boravka na plaži.

Također, dio plaže predviđen je i za rastrčavanje. Odlična plaža, idealna za vas i vašeg ljubimca!

Monty’s Dog plaža za pse

Monty’s Dog plaža za pse